Van der Bent nieuwe CEO GorillaIT

Arnhem, 1 januari 2019 – Met ingang van 1 januari 2019 is Klaas Jan van der Bent aangesteld als algemeen directeur bij GorillaIT. Van der Bent neemt de positie over van Theo Schrammeijer die zich gaat concentreren op ventures en (internationaal) business development voor dit bedrijf. Met deze stap wil GorillaIT, het afgelopen jaar nog genomineerd voor de Deloitte Technology Fast 50, de groeiambities verder realiseren.

“Wij zijn trots en enthousiast dat we Klaas Jan bereid hebben gevonden om onze kopman te worden. De bestuurlijke en inhoudelijke kennis van Van der Bent heeft GorillaIT nodig om de volgende groeispurt te maken. Met hem in onze gelederen kunnen we onze groeiambities waarmaken en grip houden op onze interne processen.”, aldus Daan ter Avest en Kaiton Buitendijk, oprichters GorillaIT.

Over Klaas Jan van der Bent

Klaas Jan van der Bent is opgeleid als natuurkundige aan de TU Delft en heeft ruim twintig jaar ervaring in de IT. Een gepassioneerde expert met bewezen kennis en resultaten in verschillende rollen en sectoren. Na een periode van vier jaar in het openbaar bestuur keert hij met veel enthousiasme terug in de IT als directeur van GorillaIT. Bij de eerste kennismaking was het enthousiasme direct gewekt. Van der Bent: “De unieke formule van GorillaIT is een antwoord op de problemen die je vaak terugziet bij reguliere IT-projecten. Door deze formule uit te bouwen heb je een antwoord voor steeds grotere en complexere projecten. Dat zie ik als een enorme uitdaging die ik met veel vertrouwen oppak.”

Over GorillaIT

De aanpak van GorillaIT onderscheidt zich door een combinatie van model-driven engineering en automatische software generatie. Met een bewezen model-driven aanpak wordt het aandachtsgebied van de klant in kaart gebracht. Vervolgens wordt deze kennis razendsnel omgezet naar werkende IT-systemen via het eigen low-code platform: Karooda. Dit leidt tot een hogere kwaliteit van software die in kortere tijd kan worden bereikt.

GorillaIT bestaat uit gedreven professionals die bekend zijn met het gehele traject van plan tot realisatie. In samenwerking met de klant wordt succesvol, en met resultaatverantwoordelijkheid, gestuurd op oplossingen met hogere kwaliteit en een snellere time-to-market.

Deze succesformule heeft ertoe geleid dat GorillaIT in 2018 behoorde tot een van de Deloitte Technology Fast 50 bedrijven. Met de groei, ziet GorillaIT ook een toename in het aantal klanten en de omvang en complexiteit van projecten. Vooral voor grote opdrachtgevers, van overheid tot corporate Nederland levert GorillaIT hoogwaardige oplossingen van back-end tot front-end. Zo mogen ESA, ANWB, ABN AMRO, KLM en andere kwaliteitgerichte organisaties tot de klanten worden gerekend.