Een low-code platform dat gebruikmaakt van best practices & wereldstandaarden.

GorillaIT heeft een low-code platform ontwikkeld waarmee razendsnel de werkzaamheden van een ontwikkelteam uitgevoerd kunnen worden. Op basis van modellen worden applicaties gegenereerd. Een even intelligente als kwalitatief hoogstaande werkwijze, waarmee het hele ontwikkelproces geautomatiseerd is.

Zonder vendor lock-in.

Karooda; het low-code platform van GorillaIT

GorillaIT is ervan overtuigd dat veel IT-werkzaamheden automatisch, beter en sneller uitgevoerd kunnen worden door computers.

Daarom gebruiken wij ons eigen low-code platform, Karooda. Hiermee wordt een groot deel van de werkzaamheden van een traditioneel development team uitgevoerd; snel, betrouwbaar en foutloos.

Of het nu gaat over de taken van de architect, de modelleur, de database specialist of de programmeur, Karooda neemt taken over, waardoor wij de tijd krijgen om onze vindingrijkheid daar in te zetten waar het er écht toe doet.

Wat is Karooda?

Karooda is een low-code platform waarmee applicaties ontwikkeld, continu verbeterd en makkelijk uitgerold kunnen worden. Van idee tot het dagelijks beheer, Karooda ondersteunt alle facetten.

Karooda ondersteunt Agile & DevOps gebaseerd werken:

  • Veranderingen tijdens het ontwikkelproces worden snel en direct geïmplementeerd.
  • Eenvoudig te begrijpen modellen verhogen wederzijds begrip & betrokkenheid.
  • DevOps benadering zorgt voor snelheid: geen ellenlange periodes tussen het ontstaan van de vraag en oplevering.
  • Een werkende toepassing ondersteunt kennisuitwisseling tussen business en IT en voorkomt verwarring en teleurstellingen.

De 5 pijlers van Karooda:

Betrokkenheid
De basis voor elk project zijn modellen die door iedereen te begrijpen zijn. Daardoor kan elke stakeholder het project exact volgen & bijsturen.

Snelheid
Door onmiddelijk werkende oplossingen te genereren, krijg je direct feedback op de specificaties en niet pas na geruime tijd.

Kwaliteit
Karooda-applicaties ondersteunen exact wat de organisatie nodig heeft. Daarnaast zijn alle eindproducten robuust en betrouwbaar.

Beheersbaarheid
Karooda-applicaties zijn makkelijk aan te passen, uit te rollen en te beheren. Niet alleen aan het begin van een project, maar continu tijdens de hele lifecycle.

Openheid
Karooda maakt louter gebruik van open industriestandaarden en best-practices. Dus met Karooda geen enkele vendor lock-in!

Wat kan je bouwen met Karooda:

Met Karooda kunnen applicaties gemaakt worden voor verschillende branches & industrieën, van simpel tot enorm complex. De mogelijkheden van het Karooda platform zijn nagenoeg eindeloos. Denk aan applicaties die het verwerken van nieuwe klanten stroomlijnen, applicaties waarmee facturatiestromen worden geautomatiseerd of applicaties die de inzet van personeel optimaliseren.

Data-entry & retrieval systemen

Karooda is zeer geschikt om systemen te maken voor organisaties waar veel data gebruikt wordt. Denk daarbij aan administratie systemen, logistieke systemen, complexe ordersystemen en vele anderen.

Proces-ondersteunende systemen

Karooda biedt functionaliteiten om complexe processen te ondersteunen. Denk daarbij aan het goedkeuren van aanvragen, het registreren van pensioenpakketten, tot het boeken van hele wereldreizen.

Gebruikersportalen

Karooda biedt functionaliteiten om gegevens af te schermen en te tonen aan de juiste gebruikers op het juiste moment. Denk aan studenten die hun cijfer kunnen inzien, reizigers die reisdocumenten kunnen downloaden, tot golfers die zich willen aanmelden bij een wedstrijd.

(web)Services

Karooda biedt functionaliteiten om services te creëren, waarmee andere systemen kunnen communiceren.

Voorbeelden Karooda applicaties

Tal van opdrachtgevers hebben in de loop van de jaren gebruik gemaakt van Karooda. Uit de selectie van opdrachtgevers blijkt dat het platform, ongeacht de branche waarin een organisatie actief is, voor iedere organisatie interessant en relevant kan zijn.

Voor ABN AMRO Pensioenen genereerden wij een hele pensioenendatabase inclusief klantportaal en interface voor de medewerkers.

Voor verschillende onderdelen van ANWB hebben wij applicaties gemaakt, zoals een ticketing systeem, een golfadministratie-database inclusief portalen en meer.

Voor KLM hebben wij met Karooda een uitwisselingsplatform gemaakt waarmee Douane Nederland en KLM Cargo belangrijke informatie konden uitwisselen.

Voor de European Space Agency hebben wij m.b.v. Karooda een uitwisselingsstandaard + ondersteunend platform ontwikkeld waarmee spelers uit de ruimtevaartindustrie specificaties kan vastleggen.

Zowel no-code als low-code

Karooda biedt de mogelijkheid om complexe applicaties te ontwikkelen zonder een letter code in te typen. Toch biedt het platform de mogelijkheid voor programmeurs handmatig geschreven code toe te voegen. Op deze wijze kunnen businessexperts én programmeurs hun eigen expertises combineren om op die wijze nog sneller en beter complexe applicaties te ontwikkelen.

No code

Karooda biedt een web-gebaseerde visuele ontwerpstudio aan die te gebruiken is door business analisten en domeinexperts. Karooda biedt laagdrempelige bewerkingsmogelijkheden, zoals visuele formuliereditors, flowcharting-gereedschap en rapportage mogelijkheden.

Low code

Gemaakte applicaties kunnen waar nodig, aangevuld worden met handgeschreven code. Binnen de software architectuur zijn talloze manieren waarop gegenereerde code aangevuld kan worden met code. Daarbij kunnen ontwikkelaars gebruikmaken van hun favoriete IDE’s, zoals Visual Studio.

Zonder vendor lock-in!

Karooda is een uniek low-code platform. Wij gebruiken namelijk alleen standaardtechnieken en daarom zijn al onze oplossingen vrij van leveranciersgebonden technologieën. U kunt het overal draaien.

Draait op elke standaard Microsoft webserver

De Karooda-applicaties kunnen uitgerold worden op elke standaard Microsoft gebaseerde webserver, zonder GorillaIT-of-andere leveranciersgebonden technologieën.

Source code is van de allerhoogste kwaliteit

Karooda genereert source code. Deze source code voldoet aan zeer hoge eisen. Diezelfde eisen stellen wij aan onze eigen programmeurs. Daarom wordt de handmatige code, samen met de gegenereerde code, continue gescand op kwaliteit.

Maakt alleen gebruikt van industriestandaarden

De gegeneerde code gebruikt industriestandaarden, zoals Microsoft .NET, Microsoft SQL Server, HTML, Javascript. Compatible met andere technologieën. Gebruikmakend van best-practices en naleven van codestandaarden.


Ervaar onze aanpak zelf!

Wij nodigen u uit om onze aanpak zelf te ervaren in een eerste kennissessie.

Stap voor stap laten we zien hoe een applicatie tot stand komt. Van het eerste model van uw wensen, het genereren van de software, tot en met het testen van de applicatie.

  • De kennissessie is kosteloos.
  • Het beste resultaat wordt behaald als we tijdens de sessie úw specifieke casus kunnen bespreken.
  • Neem uw eigen experts mee, zoals architecten, programmeurs, (database)-modelleurs en analisten, zodat we direct alle onderwerpen kunnen behandelen.

Na deze sessie krijgt u een poster met alle gemaakte modellen mee.