ABN AMRO Pensioenen future proof met Routeringsvoorziening

Met de hulp van GorillaIT is ABN AMRO Pensioenen succesvol als eerste organisatie gekoppeld aan de Routeringsvoorziening van Logius. Hiermee zijn zij via één technische koppeling toegankelijk voor meerdere inlogmiddelen en voorbereid op de verplichtingen van de Wet digitale overheid.  

De Wet digitale overheid

Nederlandse burgers en bedrijven moeten veilig en betrouwbaar kunnen inloggen bij de (semi-)overheid. Dit is één van de doelen van de wet digitale overheid. Om dit te bereiken komen er elektronische identificatiemiddelen (eID) die een hogere mate van betrouwbaarheid hebben dan het huidige DigiD. Publieke dienstverleners hebben zo meer zekerheid over iemands identiteit. Een eID is de digitale variant van het paspoort of de identiteitskaart.

Routeringsvoorziening

Om organisaties met een publieke taak te ondersteunen deze stap te zetten heeft Logius de routeringsvoorziening ontwikkeld. Deze voorziening biedt één technische aansluiting voor inlogmiddelen en daarmee één contract, één factuur en één contactpersoon. Door aan te sluiten op de Routeringsvoorziening kunnen publieke dienstverleners zich voorbereiden op de verplichtingen van de Wet digitale overheid.

ABN AMRO succesvol aangesloten

Het pensioenplatform van ABN AMRO Pensioenen is in samenwerking met GorillaIT ontwikkeld. Tot voor kort was toegang tot dit platform beperkt tot alleen Digid. Recent heeft GorillaIT, in opdracht van ABN AMRO Pensioenen, de Routeringsvoorziening van Logius geïmplementeerd. Dit is succesvol afgerond en inmiddels in productie gegaan. Hiermee kan ABN AMRO Pensioenen nu alle beschikbare identificatiemiddelen ondersteunen.

Volgens Thom van Boxel, Product owner ABN AMRO Pensioenen, is dit een belangrijke stap: ‘Voor ABN AMRO Pensioenen is het erg belangrijk om aan alle wet- en regelgeving rondom digitale toegang te voldoen. Dit doen wij met de Routeringsvoorziening. Samen met onze ontwikkelaar GorillaIT hebben wij deze connectie gerealiseerd, waardoor wij future proof zijn’.

“Met deze aansluiting hebben we kunnen bijdragen aan een mooie mijlpaal”, aldus Klaas Jan van der Bent, CEO van GorillaIT. “Na het succesvol vernieuwen van een groot deel van het IT-landschap, is de Routeringsvoorziening weer een volgende stap in de succesvolle samenwerking tussen ABN AMRO Pensioenen en GorillaIT.”