DevOps en software genereren

Er is zo veel mogelijk dat niet voldoende bekend is bij (potentiƫle) belanghebbenden! Dat beleef ik momenteel bij herhaling. Met de programmeer-robot maken we software, de database en autorisaties. Tot heden maakten we portals als een schil om de gegenereerde software heen. Nu blijkt er -via ons lab ontdekt- een voor onze context eenvoudige manier om de portal functionaliteit ook te genereren. Als we in de branche nu eens bereid waren en echt werk zouden maken van de robot voor software- database- autorisatie en portal ontwikkeling zouden we veel meer tijd kunnen besteden aan de echte business innovatie en verbetering. Van onkosten naar waarde creatie.

Waarom willen we dat niet? Is dat de macht van de aanbiedersmarkt die graag gerede software verkoopt, die niet dan ten koste van veel uren gemodificeerd of geparameteriseerd kan worden en graag uren maakt en daardoor snelheid van opleveren en kwaliteitsverhoging laat voor wat het is.

Of laat de vragende partij het afweten (uit onkunde, onbekendheid, desinteresse)? Denk je eens in: een DevOps omgeving waarin niet meer (of heel weinig) geprogrammeerd wordt. Dat is pas DevOps. Het is mogelijk; ik heb het zelf gezien! En mag er aan meewerken om dat ingevoerd te krijgen.