DevOps: een IT feestje?

De werkgroep die zich met DevOps bezig houdt binnen de ASLBiSL Foundation spreekt over Enterprise DevOps. Daarmee (met die naamgeving) wordt een tripartite situatie weergegeven. Recent nog in een vakblad en op veel meer plaatsen lees je over DevOps en dan gaat het over IT-Dev en IT-Ops, niet meer, niet minder. DevOps is de vervolgstap die IT maakt, na Agile/Scrum werd verteld.

Dan mogen de bedrijfsproces representanten wellicht als gast nog op het IT DevOps feestje komen, veel beter is het om dat bedrijfsproces en de representanten ervan een plaats te geven als vaste speler, beter: als key speler. In de drivers seat dus; daarmee voorkom je ook dat IT-Dev als initiatiefnemer er niets van bakt omdat ze opgaan in een bak met releases en het hanteren daarvan; evenzo IT-Ops die gebukt gaat onder gebrek aan positie tov IT-Dev in veel organisaties.

Daarom spreekt mij het voorvoegsel Enterprise aan; te interpreteren als (naar woord, maar toch): “de Business”; het bedrijfsproces. Enterprise DevOps dus. Helemaal goed. Het bedrijfsproces de lead, multidisciplinair team en IT op de juiste plaats.