Brainstormen over Space System Ontology bij ESA/ESTEC

Hoe kan je alle kennis met betrekking tot een ruimtesysteem in een globaal conceptueel model zo vast te leggen dat semantische interoperabiliteit mogelijk is? Kaiton Buitendijk van GorillaIT en Gérald Garcia van Thales Alenia Space presenteren de eerste resultaten van reverse engineering van het Capella-model, van ECORE in ORM.

Van der Bent nieuwe CEO GorillaIT

Arnhem, 1 januari 2019 – Met ingang van 1 januari 2019 is Klaas Jan van der Bent aangesteld als algemeen directeur bij GorillaIT. Van der Bent neemt de positie over van Theo Schrammeijer die zich gaat concentreren op ventures en (internationaal) business development voor dit bedrijf. Met deze stap wil GorillaIT, het afgelopen jaar nog genomineerd voor de Deloitte Technology Fast 50, de groeiambities verder realiseren.

“Wij zijn trots en enthousiast dat we Klaas Jan bereid hebben gevonden om onze kopman te worden. De bestuurlijke en inhoudelijke kennis van Van der Bent heeft GorillaIT nodig om de volgende groeispurt te maken. Met hem in onze gelederen kunnen we onze groeiambities waarmaken en grip houden op onze interne processen.”, aldus Daan ter Avest en Kaiton Buitendijk, oprichters GorillaIT.

Over Klaas Jan van der Bent

Klaas Jan van der Bent is opgeleid als natuurkundige aan de TU Delft en heeft ruim twintig jaar ervaring in de IT. Een gepassioneerde expert met bewezen kennis en resultaten in verschillende rollen en sectoren. Na een periode van vier jaar in het openbaar bestuur keert hij met veel enthousiasme terug in de IT als directeur van GorillaIT. Bij de eerste kennismaking was het enthousiasme direct gewekt. Van der Bent: “De unieke formule van GorillaIT is een antwoord op de problemen die je vaak terugziet bij reguliere IT-projecten. Door deze formule uit te bouwen heb je een antwoord voor steeds grotere en complexere projecten. Dat zie ik als een enorme uitdaging die ik met veel vertrouwen oppak.”

Over GorillaIT

De aanpak van GorillaIT onderscheidt zich door een combinatie van model-driven engineering en automatische software generatie. Met een bewezen model-driven aanpak wordt het aandachtsgebied van de klant in kaart gebracht. Vervolgens wordt deze kennis razendsnel omgezet naar werkende IT-systemen via het eigen low-code platform: Karooda. Dit leidt tot een hogere kwaliteit van software die in kortere tijd kan worden bereikt.

GorillaIT bestaat uit gedreven professionals die bekend zijn met het gehele traject van plan tot realisatie. In samenwerking met de klant wordt succesvol, en met resultaatverantwoordelijkheid, gestuurd op oplossingen met hogere kwaliteit en een snellere time-to-market.

Deze succesformule heeft ertoe geleid dat GorillaIT in 2018 behoorde tot een van de Deloitte Technology Fast 50 bedrijven. Met de groei, ziet GorillaIT ook een toename in het aantal klanten en de omvang en complexiteit van projecten. Vooral voor grote opdrachtgevers, van overheid tot corporate Nederland levert GorillaIT hoogwaardige oplossingen van back-end tot front-end. Zo mogen ESA, ANWB, ABN AMRO, KLM en andere kwaliteitgerichte organisaties tot de klanten worden gerekend.

GorillaIT is genomineerd voor de Deloitte Technology Fast 50

Arnhem, 4 september 2018 – GorillaIT is genomineerd voor de Deloitte Technology Fast 50 2018. De Deloitte Technology Fast 50 is een jaarlijks terugkerende verkiezing van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland. Donderdag 11 oktober wordt de uiteindelijke ranking feestelijk bekendgemaakt in Amsterdam.

Wij zijn trots dat we genomineerd zijn voor de Deloitte Technology Fast 50. Deze nominatie is een erkenning voor onze activiteiten de laatste jaren. Het laat zien dat we op de juiste weg zitten en blijven groeien.

Martin Wabeke, partner bij Deloitte en programmaleider van de Technology Fast 50: “Het Deloitte Technology Fast 50 programma heeft bewezen in een vroegtijdig stadium echte game changers te signaleren. Daarnaast laat de ranking ook zien welke tech en welke businessmodellen snel groeien en waar de disrupties zitten. We denken met deze 50 snelgroeiende tech bedrijven een veelbelovende lijst te presenteren.”

Over Deloitte Technology Fast 50

De Deloitte Technology Fast 50 is een jaarlijks terugkerende verkiezing van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in Nederland. De selectie vindt plaats op basis van de percentuele omzetgroei over de afgelopen vier jaar (2014 – 2017). Bedrijven die jonger zijn dan 4 jaar, kunnen meedoen aan het Deloitte Technology Fast 50-programma in de categorie Rising Star. Zij worden beoordeeld op omzetpotentie, mate van innovatie en schaalbaarheid, in plaats van op groeicijfers. De genomineerden van de Rising Star-categorie worden op maandag 10 september bekendgemaakt. De deelnemers zijn afkomstig uit de publieke en private sector en omvatten alle technologiesegmenten.